17a BURRIAC XTREM, anys de passió per la muntanya.

17a BURRIAC XTREM, anys de passió per la muntanya.

Anem tard i tot a causa de un problema amb el servidor del web, algú més ha tingut algun problema de caiguda aquests dies? Crec que han blindat el Mobile World Congres de BCN.

Com sigui, la crònica post cursa BURRIAC XTREM surt del forn.

Primer haig de dir que a causa d’una incidència amb el desenvolupament de la cursa de 18km els podis masculins es varen veure afectats, això vol dir que per la part que m’ocupa  la cerimònia de podis en aquesta categoria no correspon el resultat dels corredors amb les imatges d’altres corredors en els tres caixons del podi. Una pena per uns i altres.

L’argumentari que faig servir és el del reglament intern de la mateixa organització i que amb aquest comunicat explicava els fets i la modificació dels resultats pertinents.
_______________________________________________________________________________

CORRECCIÓ CLASSIFICACIONS BURRIAC XTREM 2019 DISTANCIA 18 KM

Una vegada revisat el track realitzat pels tres primers classificats de la cursa de 18km, la direcció de cursa ha decidit corregir el resultat que es va donar per bo el mateix dia de cursa, ja que no es correspon al track oficial i senyalitzat.

La direcció entén que aquest error de seguiment del traçat és substancial, i per aquest motiu no el pot donar com a vàlid..

Per tant, els primers tres classificats de la cursa són:

1. Lluis Barbe Llagostera 01:34:32
2. German Medina Ruda 01:34:32
3. Amaury Dehez 01:37:30

Els fets:

En un primer moment es va realitzar una primera reunió a peu de cursa, on es van escoltar els aclariments fets per aquests tres corredors. En aquell moment la Direcció va entendre que havien completat la totalitat del circuit, distància i desnivell, i que l’error de traçat només havia afectat en l’entrada ja al poble i els carrers recorreguts fins l’arribada a meta. És per aquest motiu que es va donar per bona la classificació final.

Durant la tarda d’ahir es va estudiar el traçat realitzat per aquests corredors, on vam poder observar amb detall que els tres primers classificats van sortir del traçat en el km 14 de forma involuntària, deixant de fer més de 120m de desnivell positiu, i prop de 4km del traçat de cursa.

Des de la Direcció demanem disculpes per aquest error, que hem volgut corregir el més aviat possible.

La nostra felicitació per tant als guanyadors de la cursa de 18km de la Burriac Xtrem 2019: Lluís Barbe, Germen Medina i Amaury Dehez.

Igualment volem felicitar també als tres primers corredors arribats a meta, que tot i errar de forma involuntària en el seguiment del traçat, van realitzar una cursa enorme.

Rectificar és de savis, que diuen!! Prenem nota per seguir millorant.

Att.
Direcció de Cursa de la Burriac Xtrem

_______________________________________________________________________________

Ara si ja posats en la reflexió més personal considero que disset anys de cursa amb una consolidació tan arrelada al territori i fent protagonistes a tants actors no es pot mai veure afectada per una situació de cursa, que no ens enganyem, és el dia a dia de les curses per muntanyes.

 

 

Forma part del joc saber-ne les regles i aquestes no sempre poden ser justes, però són les que conformen una manera de reglar la partida. El que pitjor porto en casos com aquest és el de mantindre sempre la mateixa postura d’imparcialitat pel simple fet que sovint coneixo als protagonistes o tinc dades dels qui poden optar a guanyar i per tant a tirar del grup i cometre una errada, a vegades pròpia i també d’altres vegades degut a factors externs.

Dissabte ja era a Argentona per instal·lar bona part de la sonorització de la BURRIAC XTREM i també per a posar veu al CORRE CUITA dels més menuts, les curses infantils sempre formen part de la festa i així s’aprofita la jornada perquè molts corredors recollin el dorsal i la bossa de corredor.
Enguany tenien una xerrada tècnica d’introducció a la supervivència i orientació a càrrec de Pedro Hidalgo.

 

 

Diumenge a les 6 del matí ja em trobo en Roger (Promarques Sport) muntant tots els seus inflables i com no, recol·locant-me el set de megafonia. És més meticulós que un cirurgià

Argentona és la terra del càntir i potser no ho saben, però crec que la seva gent és la força de l’aigua i la BURRIAC XTREM del Grup de Muntanya d’Argentona és la canonada. Sols així pots entendre que tot un poble és posi en moviment amb una festa com aquesta.

 

 

Ja m’ha passat altres vegades a altres curses, però tenia ganes que enguany tinguéssim una climatologia més favorable, l’any passat va ser un diluvi constant i per això considero que l’edició 2018 ha estat de mes èpiques dels darrers anys.

Una cursa de muntanya tan consolidada com aquesta mereix una lectura a part i la vull explicar amb una foto que per mi diu més del que jo us pugui explicar o justificar.

La fideuada final que va fer el Pepe va ser de traca i mocador, dinar amb aquesta família va ser un regal.

 

 

No vull conduir la crònica al reconeixement únic de les guanyadores i guanyadors, que també, si no als més de 200 integrants de l’staff i als més de 800 participants. Unes xifres grans per a un poble no molt gran però que sap oferir el que al corredor agrada, tenen la fórmula perfecta i ara ja la sé, però no us la diré mai.

Cares conegudes i moltes salutacions a l’arrancada i posada en marxa de la locució. La recepció dels corredors és un tràmit on els budells fan soroll i els nervis afloren en l’ambient, notar que els protagonistes tenen aquesta sensació és una passada i tot i que m’ho miro, també sento que haig d’ajudar a fer possible que uns desconnectin i d’altres s’espavilin.

La BURRIAC XTREM 2019 serà recordada per la duresa dels seus quilòmetres i com no per la feinada desplegada el passat diumenge, poques vegades et trobes davant d’un staff que busca la perfecció tan dissimuladament.

 

 

A part de l’exigent recorregut on hi havia sectors de tota mena i on podies esgarrapar minuts o perdre’ls si et despistaves, molts corredors tenien bones sensacions però el ritme de cursa va ser tan fort d’inici que sols un grupet de 10 corredors varen poder seguir-lo.

Vaig quedar un cop més gratament sorprès del nivell femení de les dues distàncies, trobo injust que els mitjans de comunicació del ram parlin de dones quan aquestes guanyen grans curses o molts títols.

 

 

Amb els nois això no passa, de molts se’n sap tot i no tots tenen un gran palmarès o un reconeixement esportiu com algunes corredores. Són aspectes a millorar i que desitjo algú agafi el gúa al vol.

Aqui teniu totes les fotos oficials de les dues distàncies:

https://www.facebook.com/pg/burriacxtrem/posts/?ref=page_internal

I per suposat tots els cronos degudament revisats. http://www.burriacxtrem.cat

M’agrada molt el que faig i per qui ho faig, em sento una peça que pot encaixar en diferents trenca closques i valoro molt positivament les sinergies que es produeixen. Està clar que cadascú viu les emocions com pot o com vol, però tinc clara una cosa i m’esforçaré en no perdre mai aquest nord.
Si ho visc tant intensament és perquè també quan les coses no acaben de sortir hi sóc o com a mínim considero que hi haig de ser.

 

 

És un aprenentatge potent que et nodreix de coses que no sabria mai sinó les escoltés de boca dels protagonistes, cal ser-hi sempre i potser més quan precisament alguna cosa no està sortint com volien. Escoltar per poder després parlar, es tracte d’això.

El respecte que es mereixen els centenars de corredors que sense opcions a victòria però amb la voluntat de xalar com mai d’una cursa també feta per a ells, és total. La meva admiració.

Una festa amb tots els ets i uts, una trobada genuïna i feta amb el cor. La BURRIAC XTREM és sentiment i amor per la muntanya i ho entens quan comproves que entre els inscrits hi ha corredors d’asfalt de nivell i que volen provar aquesta cursa…… Si el riu sona és perquè hi porta aigua escoltin!

No vull oblidar-me dels moments viscuts amb amics que he anat fent durant els darrers anys. Companys de feina que alhora són uns excel·lents professionals en el seu camp així com a una considerable quantitat de corredores i corredors o esportistes en general que també s’aturen per parlar uns minuts amb un servidor.

Gràcies als que sabeu de què va això del fair play a les curses de muntanya, sobretots als afectats o involucrats en la presa de decisions de l’organització. Les abraçades amb alguns de vosaltres varen ser molt sentides per part meva.

Enhorabona a tots i cadascú dels qui vàreu finalitzar les dues curses, teniu un mèrit molt gran i unes cames fortes com l’allioli de morter.

 

 

Gràcies família de BURRIAC RUNNERS i Grup de Muntanya d’Argentona per confiar en els meus serveis, el feedback és immillorable ara mateix.

Gràcies a tú Jordi Ferrer per la implacable gestió de la cursa!

 

 

Res més romans i romanes, ens veiem aviat. Si voleu aquest diumenge tenim una cita amb la TERRANEGRA TRAIL, la festa dels ullals de senglar i els corriols infinits.

Salut, pau i muntanyes!

By | 2019-11-20T23:20:30+02:00 novembre 20th, 2019|Sin categoría|Comentaris tancats a 17a BURRIAC XTREM, anys de passió per la muntanya.

About the Author: