2 TURONS de Moià, moltes felicitats!

2 TURONS de Moià, moltes felicitats!

Diumenge a Moià feia fred i també corria l’aire però aquest no va poder apagar les espelmes d’una divuitena edició de la 2 TURONS que el Grup Excursionista Moianès independent organitza.

Les tres darreres edicions les havia locutat des de la plaça de Sant Sebastià i també com a prova puntuable per a la Copa Catalana de Curses per Muntanya FEEC.
Curiosament el guanyador de les anteriors edicions, Gerard Morales i veí de Moià, no hi era i això obria possibilitats a altres aspirants a trencar la ratxa del Blacki.
De la mateixa manera notariem l’absència de la Manu Vilaseca, es lo normal quan tens uns objectius molt marcats, us desitjo tots els exits parella!

El canvi d’ubicació va ser tot un encert, ja que unificaven tots els serveis als participants des de la mateixa zona esportiva de la capital del Moianès.

Alhora però hi havia un canvi que també seria crucial i que provocaria que les curses de 21km i de 12km fossin encara més rapides, i és que la nova organització de la cursa va decidir fer el circuit pel sentit invers a altres anys i a part de provocar que el grup s’estirés molt ràpidament, també el deixava córrer a ritmes alts, sobretot a la tornada.

 

Sergi Cabeza (Team The Elements)

La 2 TURONS és dura, però no com d’altres que ho recorden setmanes abans de tancar inscripcions. A Moià hi tenen desnivell suficient com per a rebentar-te. De fet els +1.000 que tenia la Mitja Marató de Muntanya eren trencadors i plens de pujades infinites i baixades malparides.

 

L’ Adriana Fernández repartint smile.

Cares conegudes entre els organitzadors i com no també veig i saludo desenes i desenes de corredors i corredores, és un plaer que et recullin l’escalf que pretenc sempre donar-los. Un dels motius que fa que gaudim tant de la nostra feina és precisament la gran quantitat de gent oberta i senzilla que et confia el seu moment i valora el que fas.

Senyor pirotècnic, pot encendre la metxa del canó!

 

 

I en un tres i no res ens quedem al village els pares i mares d’alguns participants i de la majoria de nens i nenes que participarien en les curses infantils. Un dels moments més esperat perquè són molts els corredors que en categories d’iniciació i formats en diferents escoles de trail volen matar el cuc.

 

 

Com sempre l’Escola de Trail del Moianès amb tot els seu sequi’t de corredors i corredores es farien la fotografia grupal a la cursa de casa seva, enguany jo no hi cabia i vaig decidir no sumar-m’hi.

 

 

Ens informen que les curses van segons el guió previst i encara que sembli estrany no hi ha incidències. No us podeu imaginar les ganes que en tenia de començar el 2020 amb bon peu.
Ni pèrdues de corredors ni sabotatges ni avituallaments rancis, tot anava rodat i per moments sobrats.

En categoria un atrevit Jan Castillo (Escola Trail Moianès ) i un veterà de quilòmetres muntanyencs com el Gerard Martinez (Blue Motors) ens regalaven un final de cursa dels que tantes vegades ens regala aquest esport i és que la no disputa de la primera posició per part de tots dos va provocar els aplaudiments dels allí presents. En tercera posició un lluitador Iu Net tancava el podi masculí dels 12km.

 

 

En categoria dones la Martina Gonfaus es feia amb la victòria amb una solvència i facilitat aclaparadora, la segona classificada va ser Olga Pons que entrava amb més d’un minut de marge respecte a la Berta Guitart, tercera classificada.

Pel que fa a la distància llarga de 21km el guanyador masculí va ser Iñaki Baldellou amb un crono rapidíssim de 01:41:57 segon classificat va ser Moha Aarab, el jove francès que feia la seva segona posició de la mitja marató entrava a sols quinze segons del tercer classificat, Pol Morell 01:44:35.

Les dues romanes més fortes de la mitja entraven també separades per tan sols 7 segons, brutal!
 Natalia Buti 02:11:18
 María Aguilar 02:11:25
 Vanesa Chirveches 02:16:06

 

 

La resta de cronos els teniu en el següent enllaç: https://www.9hsports.cat/ca/informacio_cursa/294

També com no unes quantes fotos que trobareu ja circulant entre la tempesta i les xxss.

https://photos.google.com/share/AF1QipPlHfAeJ4evEHpRCZEVByDQtVOoxDqaEMZNfZe-G-DcbJ16to-L1h8IBt-ZJbLxsw?key=bWFLRDlNZWpwXzMzMDMzY1lFR3VQbTl3OENmUlh3

Un plaer tornar a Moià i poder seguir posant veu a la 2 TURONS encara que hi hagi hagut un canvi en el plantejament i les persones que tirin del carretó en siguin unes altres, tots guanyem si sabem fer les coses bé.

Gràcies Núria Padrisa per confiar en mi en el seu dia, encara ho fan i de fet ja m’he reservat la data per l’any vinent a petició del Jordi.

Estic agraït a la vida perquè pel camí em permet conèixer molta gent esplèndida, gràcies a tú també per llegir-me.

Salut, pau i muntanyes!

By | 2020-01-21T17:45:14+02:00 gener 21st, 2020|Sin categoría|Comentaris tancats a 2 TURONS de Moià, moltes felicitats!

About the Author: