TRAILSACABRA, Terra de Bandolers

TRAILSACABRA, Terra de Bandolers

Crec que aquesta crònica post cursa parlarà ben poc de romans i de romanes, considero que amb els temps que corren i amb la coincidència d’unes dates tan assenyalades el millor seria tractar als participants del Trailsacabra com a autèntics bandolers i bandoleres.

Diumenge vaig viure una nova experiència, pensareu que posar veu a una cursa trail és sempre el mateix guió o mecanisme, doncs no és així. Cada cursa és un món i els/les corredors/es  són els primers a dir-ho. Les sensacions físiques, el terreny o la distància entre altres aspectes fa que unes curses siguin més accessibles al públic i això provoca que o bé la gaudeixis molt o més aviat la pateixis com mai.
Per la meva part també cada cursa és un món diferent i ho puc resumir fàcilment argumentant que cada organització és diferent per molt que totes tinguin el mateix objectiu en comú. És així.

 

 

Sols tres edicions del Trailsacabra i aplicarem la regla de què la tercera és la bona, no perquè en aquesta edició un servidor hi hagi posat veu sinó pel resultat global d’aquesta edició.

A les 06:00am ja som a Amer per a muntar la sortida de la lineal de 50km i +2.850m amb arribada a Tavertet i ràpidament ens situem al costat del caixó de sortida per a rebre als bandolers de la Trailsacabra i de la Teamsacabra.
El fet de poder fer aquesta distància amb parelles o amb equips de quatre participants ho feia més atractiu, els relleus en aquest tipus de cursa de trail són sempre espectaculars per la mística del moment i la pinya i el bon rotllo fan ja acte de presència, aquí és quan t’adones que la jornada serà festiva i veurem el veritable valor de l’esport en cada punt de control i d’avituallament.

 

 

La cursa comptava amb el sistema de cronometratge Sportldent específic de les curses d’orientació en què s’utilitza el sistema de lectura de targeta amb la base i que alhora fa de fita de control. Cero errors, gran aportació sense dubtes.

Pam! Ja surten els més de 100 bandolers i bandoleres i ho fan dirigint-se ràpidament cap al Santuari del Far on els primers corredors que arribessin a la cota màxima serien premiats amb una caixa de productes ecològics de Susqueda independentment del resultat final. Era un dels al·licients per a fer els primers 12km a tot drap, i és clar amb les cames fresques va haver-hi rivalitat.

Amb 01:19:39 Xevi Vidal s’imposava en categoria masculina absoluta i s’emportava el caixó de fruites i hortalisses.

 

 

En categoria femenina la guanyadora del tresor de Susqueda va ser Gisela Soley amb una marca de 01:39:49.
En equips masculí Teamsacabra el C.N. Olot també faria el primer pas pel Far i com l’equip mixta TORBCAT TRAIL s’emportarien un lot com el que veieu a la foto.

Tot això passava i jo ja estava a Tavertet esperonant als participants de les distàncies de 14km i 26km. La Trailvertet és circular i més explosiva que la Trailsacabra i potser més tècnica pel que em dirien un cop arribats de nou a un dels pobles més bonics de Catalunya. Soc un privilegiat!

 

 

Molts coneguts que igual que a Amer em disposo a saludar i ben aviat és confirma la previsió meteorològica, farà calor i de la que pot deixar-te xop i amarat de suor si la humitat és tan baixa. Ha de ploure penya!

Surten uns i altres i ens quedem pràcticament sols a village, per sort teníem sempre els incondicionals amics i familiars que aprofitaven per animar als participants que de la Trailsacabra que anaven passant pel control de Tavertet per a avituallar-se o donar el relleu al seu company o companya. La cursa des de dins, això és el que més m’agrada! Només veure sortides i arribades és massa convencional i si pots veure-ho des de dins sempre pots potenciar el moment.

El pas per Tavertet era sense descans, encara faltava la traca final i que va posar el semàfor vermell o la cara com un tomàquet a més d’un/a. Tela quin track!
La baixada al Pantà de Sau i la posterior pujada eren determinants per la seva duresa i desnivell acumulat.

 

 

Però tot quedava regat i perdonat amb la borratxera de vistes i panoràmiques que els bandolers anaven trobant-se a cada quilòmetre, el Colssacabra és increïble i majestuós. Les cingleres així com les parets de Tavertet, el Salt del Molí Bernat, la Miradora, les vaumes i tot l’encant de la comarca deixaven a tothom bocabadat.

En línies generals la cursa va serà guapa però dura, exigent però gratificant i com no divertida i descarada. Teniu els cronos aquí https://docs.wixstatic.com/ugd/fcdf19_6391ce2c6b284ecebe30c2c929280e8f.pdf

En categoria masculina el dominador va ser l’Oscar Carrasco (A.E Matxacuca) amb un temps de 05:29:06 seguit de Xevi Vidal 05:37:01 i d’Adrià Casanovas 05:50:09.
Aquí teniu l’Oscar atrapant corredors de la Trailvertet 24km entre baumes i camins sorrossos.

 

 

La Gisela Soley s’imposava amb claredat en categoria femenina amb un crono de 07:08:17 seguida de Montserrat Vives 08:36:34.

Pel que fa a la distància Trailvertet Llarga, l’Albert García (BSIDE) guanyaria amb solvència amb 02:28:10 a dotze minuts del segon classificat Ferran Barceló 02:40:20 i de Marc Aguilar 02:43:38.
En noies la bandolera Jèssica Muñoz s’imposava amb un temps de 03:35:49 seguida d’Aida Blancafort 03:39:30 i de la tercera classificada Leslie Rekow 03:39:52.

 

 

Les noies més ràpides de la distància Trailvertet Curta de 14km varen fer unes marques molt potents, situant-se la primera i la segona classificada dins del top10. Traca nanos, traca de la bona!
La guanyadora seria l’Anna Puigbert amb un crono de 01:39:44. Aquesta bandolera ja em va fer cantar-li podi a la Rupit Trail demostrant que és la dominadora de la comarca.
En segona posició una lluitadora italiana establerta a Barcelona, Anna Ongaro entraria a un minut i pocs segons de la primera i en tercera posició una Lara Mazon que no s’ho acabava de creure.

 

 

Gràcies a l’Eloy (Cap de Village) tot sortiria com ho tenien previst i com no amb l’ajut d’un gran staff format per voluntaris i amics. Unes noies de protocol que ens desmuntaven l’arribada amb 10 minuts em deixaven amb un pam de nas, quines màquines!

Una cursa perfecte, sense incidents i amb tots els protagonistes contents i satisfets, que més és pot demanar. Si a sobre tens els Jordi Santacana com a fotògraf oficial ja saps que tens molt a guanyar.
Brutalisimes les captures soci!

Bé també hi havia un equip de gravació media que aviat traurà el seu treball, promet i molt perquè es varen fotre un tute considerable. Allí vaig conèixer al Toti un dels seus filmers, un crack i un detallista.
Gràcies per portar-me una botifarra!

Com us deia, no totes les curses són iguals, al·lucineu amb les fotografies o encara no?

 

 

Una de les coses que més valoro d’una organització és la sensibilització pel medi natural i per l’impacte de deixalles que pot ocasionar una cursa, em preocupa molt que no sapiguem entendre que a la muntanya i al mar no cal abocar-hi res, ja tenen el que necessiten.
El Trailsacabra és Petjada Verda com demostren les saques plenes de cintes de marcatge que varen anar treien les escombres per a deixar sense rastre del pas de la cursa pel seu territori, gràcies!

 

 

En fi, això s’acaba i cal activar el mode BTT perquè per davant tenim un cap de setmana de ciclisme de muntanya. Dissabte tornem a Rupit però per posar veu a la seva pedalada en BTT i diumenge serem a Sant Pere de Vilamajor amb la 6a Força Extreme.

Fins aviat Adrià, Eloy i companyia…… Ja vaig reservant-me la data pel 2020, això no m’ho perdo!
Anem per la quarta TRAILSACABRA!

Salut, pau i muntanyes!

 

Aqui teniu el video d’enguany, guapo eh!

#trailsacabra 2019 ja forma part de la nostra història, records i emocions que no oblidarem, tu pots dir..jo hi vaig ser, jo ho vaig gaudir.❤️Gràcies a tots per fer-ho realitat?…mort el bandoler, neix la llegenda…Tavertet • Vilanova de Sau • Rupit • Susqueda •Amerwww.trailsacabra.cat Firehawk#Ajuntamentamer #AjuntamentdeTavertet #AjuntamentdeRupitiPruit #AjuntamentdeVilanovadeSau #ParcNaturalDeLesGuilleries #AjuntamentdeSusqueda #LAvencdeTavertet #FundacióCatalunyaLaPedrera #TorronsiMelAlemany #BiofrutalProductosEcológicos #TrangoWorldOfficial #CATRaid #Raidaventuraor #WefeelEvents #ScenicTrail #Esportistescat #OXDCremasygelesmusculares #AbsdeAresta #Yinyang #EspaiTeatre #ChelatsSarrate #PastasGallo #Wala #Flectomin #TorclumOlidOliva #Balmat #Refreskcat #Aneto #NaturalVermutMiró #CampBaseOutdoor

Publicada por Trailsacabra en Miércoles, 2 de octubre de 2019

By | 2019-10-03T11:36:27+02:00 Octubre 2nd, 2019|Sin categoría|Comentaris tancats a TRAILSACABRA, Terra de Bandolers

About the Author: