TRENCACIMS 2021.

TRENCACIMS 2021.

Romanes i Romans hem tornat!

Han passat set mesos i tres estacions en el temps i us torno a endossar un maó carregat de lletres que pretenen explicar bona part del que ja sabeu. Que ho mereixíem fort. Sembla que si ho seguim fent bé podrem enlairar-nos de nou i dedicar temps en fer allò que ens agrada, encara que d’això també en diguem treballar. Venim d’un any molt complicat i el món de l’esport ha sigut en paràmetres de competició un dels més perjudicats. Especialment també l’esport amateur i el popular.

Com sabeu jo ofereixo uns serveis professionals i visc directament d’això però fins que no acabi aquest mal son pandèmic m’he hagut de buscar les garrofes a altres places.

Però també he tingut la sort de cara. Enguany la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) m’ha seleccionat per a posar veu a la dinouena edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, i apart de ser un honor i un privilegi és un orgull que sento molt endins i que vull compartir amb tots els Centres Excursionistes que ja em coneixeu i amb tots els qui m’heu fet confiança en aquest camí i aprofito la ben entesa per agrair-vos’ ho. Gràcies!

Si bé es cert però que per a un servidor ser l’speaker de “La nostra Copa” era un dels objectius a llarg plaç i m’arriba l’oportunitat quan pitjor està tot per a tothom. Tot i que li vaig tornar a donar a les gràcies al Jordi Merino a Paüls, em plau fer-ho públic aquí, a casa meva.

I ara si! Anem al tall que la bascula també és romana.
Dissabte ens enfilem a la carretera i en un tres i no res arribo a Paüls punt de partida de la primera cursa d’un total de sis que formen la Copa FEEC de Curses per Muntanya.

Faig les primeres comprovacions abans de fer cap mena de presentació, se que em valdrà per a trencar el gel amb una organització desconeguda amb la que hem de vetllar perquè tot surti rodat. Vaig anar a fer un tomb per a trobar un racó on veure la majestuositat de les seves muntanyes i cims on l’entorn i aquestes em resultaven salvatges com a una selva i escarpades i aeries com algunes valls i crestes del Pirineu. Hi tornaré per conèixer un xic més el territori.

Ja a l’Alberg, veig per la finestra de la meva habitació l’arc de sortida i en Roger començant a preparar material. Pobre les passarà canutes amb les ventades que ens esperen a les terres de l’Ebre durant aquests dos dies.

Ens trobem ja els primers corredors recollint els dorsals i aquí si que ja les mirades de complicitat i de saber que estem de nou entre corredores i corredors que faran nit a les seves cases de quatre rodes son les de cada prèvia, l’endemà solen ser mirades més tenses i nervioses. Ho xerrem tot.

Una de les coses que més vaig gaudir va ser el tracte amb la gent que comformen la família TRENCACIMS, en tot moment pendents de tothom o de que ningú estigues angoixat. Hi havien moltes hores al darrera i la responsabilitat de fer una cursa segura amb Covid és molt forta.

Foto: Roger Correm.

Avui i durant les properes cròniques de les curses de la Copa que resten em podré estalviar posar-vos els cronos i les posicions dels participants perquè la FEEC també disposa en el seu equip del bo de l’Albert Jorquera i de l’Albert d’Ultres Catalunya. Ells son més tècnics i precisos i no deixen una mil·lèsima a l’aire.

Foto: Liliam Gómez.

Això no treu a que no volgui parlar dels guanyadors i guanyadores, al contrari. Vull parlar de totes les persones que amb pitrall varen competir i per tant varen guanyar-se el dret d’estar dins d’un caixó per sortir després d’escoltar “La Presó del Rei de França” de la Dharma i donar-ho tot.

És clar que un servidor coneix a molts corredors/es i vulguis o no vulguis el tarannà amb moltes d’aquestes persones es retroalimenta i el vincle en cada retrobament es reforça. Després de no veure’ns i perdre’ns tantes curses els somriures sortien de la mascareta i ens contagiavem de satisfacció i alegria.

Foto: Liliam Gómez.

La Rosa, l’Iu, la Georgina, El Sr. Soley, en Miret, els Yetis, els armats de La Esportiva, l’Aniol i en Sergi i la María….. moltes protagonistes i més nivell que mai a TRENCACIMS tot i només poder fer la Mitja Marató de Muntanya com a distància llarga.


Foto: Liliam Gómez.

Vaig cantar sortides i podis condicionat per les mesures de distància i vaig fer-ho com vaig poder amb un equip de so que estava a 50 metres del meu radi d’acció i que per moments potser pel fort vent ens va fer la murga.

Foto: Liliam Gómez.

Olor a pòlvora i a crema de massatge alhora, i amb la mascareta que tan empipa per parlar per megafonia. Contrastos i rascades, punts de sutura i algun esquinç. A Roma si va amb tot o no si va!

Foto: Liliam Gómez.

A sigut veure avui algunes de les imatges que ha compartit l’organització i apart d’entendre millor el track, el desnivell i la tipologia dels sectors naturals  a sortejar,  he vist encenalls d’il·lusió, patiment, moments de joia i la sensació definitiva de que lo que a Paüls va succeir va ser tant cert com real.

Foto: Sergi Castells.

El millor serà que veieu el que ens presentaran en breu l’organització, la essència de TRENCACIMS a la gran pantalla.

Un final de cursa perfecte és asseure’s a un banc del mateix carrer un cop s’ha acabat el bròquil i et fots un estofat de vedella entre el pit i l’esquena.

Enhorabona a tot@s els/les esportistes per la brillant condició física, en una cursa de nivell i de molta exigència ningú de vosaltres va llençar la tovallola i tots vàreu trobar el camí per arribar a meta, vàreu tornar a Roma!

Moltes felicitats TRENCACIMERUS, tornaré i tant que tornaré!

Em deixo noms i coses per explicar, ho farem la setmana vinent després d’una altre cursa que desitjo arribi ja per poder retrobar-me amb més amics, romans i companyes.

Pero no marxo sense recordar-vos que si heu arribat fins aquí i us heu llegit tota la parrafada és perquè esperàveu molt aquestes primeres impressions després de la represa a l’activitat de cap de setmana que em manté ara si, ocupat i actiu. Gràcies per llegir-me.

Salut, pau i muntanyes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 2021-03-24T08:13:14+02:00 març 23rd, 2021|Sin categoría|Comentaris tancats a TRENCACIMS 2021.

About the Author: